Η ΜΚΟ «Υπογεια Σκηνή» ξεκίνησε τη δραστηριότητά της με πρωτοβουλία του Στέλιου Κυπριανού το 2011. Στην αρχή της δημιουργίας της, οργάνωνε νομαδικές πολιτιστικές δραστηριότητες, όπως η δημιουργία του μουσικού φεστιβάλ “Φέγγαρος” στο χωριό Λόφου σε συνεργασία με την “Λουβάνα” Records. Το 2014, οι δραστηριότητες της «Υπόγειας Σκηνής» στεγάστηκαν σε ένα παλιό εργαστήρι επισκευής αυτοκινήτων. Με την προσπάθεια του Στέλιου Κυπριανού, το εργαστήρι αυτοκινήτων μετατράπηκε σε ένα “εργαστήρι τεχνών” που ονομάζεται “Συνεργείο” και έκτοτε είναι ένα ενεργό κέντρο παραστατικών τεχνών.

Η ανακαίνιση του κτιρίου έγινε με συνείδηση και σεβασμό στην προϋπάρχουσα αρχιτεκτονική του δομή. Αυτός ο παράγοντας οδήγησε στη δημιουργία ενός νέου τύπου «θεατρικής σκηνής» στην καρδιά της Λεμεσού. Το βιομηχανικό του στυλ, αλλά και η αποφυγή κάθε θεατρικής υπερβολής στο χώρο, δημιουργεί ένα μέρος προσβάσιμο και ανοιχτό σε όλους.

Επίσης, η δομή καθώς και το μικρό μέγεθος του χώρου κάνουν τη σχέση θεατή-σκηνής, να είναι μέρος της θεατρικής πρακτικής, ωθώντας έτσι τους δημιουργούς να απαντήσουν σε πρακτικές ερωτήσεις σχετικά με τη σχέση μεταξύ θεάματος – θεατή και ηθοποιού – κοινού. Ο Στέλιος δημιούργησε τον Πολυχώρο Συνεργείο από πειραματισμό και για πειραματισμό. Σήμερα καθώς αυτός έχει φύγει, η ομάδα μας όχι μόνο προσπαθεί να διατηρήσει αυτό το μέρος ενεργό, αλλά έχει επίσης την αποστολή να διατηρήσει το καλλιτεχνικό του όραμα ζωντανό.

H Υπόγεια Σκηνή μέσω του πολυχώρου «Συνεργείο» παρέχει στέγη σε ντόπιους καλλιτέχνες και καλλιτεχνικές ομάδες οι οποίοι έχουν όραμα να δημιουργήσουν έξω από τις υπάρχουσες δομές, να ερευνήσουν και να πειραματιστούν με νέες ιδέες και καλλιτεχνικές τάσεις. Επιπλέον, το Συνεργείο αποτελεί σήμερα σημείο συνάντησης στο κέντρο της πόλης. Είναι ένας χώρος ανοιχτός στις πρωτοβουλίες πολιτών για πολιτιστική και κοινωνική δράση αλλά και ένας χώρος ο οποίος προωθεί μια μορφή τέχνης που προέρχεται από την αλληλεγγύη και μέσω του προβληματισμού για την καθημερινή μας ζωής.